/ / Hur många hockeyperioder

Hur många perioder i ishockey

Det här spelet har miljontals fans förbåda sidor av Atlanten. Av popularitet är det andra bara för fotboll. Reglerna för det tog slutligen form i mitten av det tjugonde århundradet. I synnerhet fick det ge ett kort svar på frågan om hur många perioder i hockey. Det finns tre. Men det finns ett antal viktiga detaljer.

hur många hockeyperioder

Från hockeyens historia

Det är vanligt för Kanada att vara hemmelandet i hockey. Ingen kommer att utmana sin överlägsenhet, men det bör noteras att en del av den medeltida holländska vinterlandskapet skildrar ett spel vi alla älskar så mycket. Att förvirra det med något är omöjligt. Naturligtvis undrade ingen i de gamla tiderna hur många perioder i hockey. Spelade, troligtvis, tills du blir uttråkad. Men i början av nittonhundratalet har detta populära spel upplevt en komplex utveckling och alltmer förvärvat egenskaperna hos en professionell sport varje år. Utan att följa de allmänna reglerna för spelet blev det omöjligt att leva längre. Vi var tvungna att utveckla gemensamma regler och bestämma bland annat hur många perioder i hockey som är tillräckliga för att bestämma vinnaren. Gradvis överens om figuren 3.

Hur många hockeyperioder är för närvarande

Moderna regler i hockey matchenhar samma tre perioder. Men problemet här är att för att bestämma vinnaren av dem är det ofta inte tillräckligt. Och om den tredje perioden av hockeykampens huvudtid slutar med en rutt, bestämmer domarna ytterligare tid. Annars kallas det övertid. I regelbundna mästerskapet i Continental Hockey League, enligt bestämmelserna, kan det inte vara oavgjort. Och om om övertid inte avslöjar vinnaren, byter lagen fria kastar, shootouts. Innan segern hos ett av lagen. För att förstå detta spel är det viktiga också hur länge perioden går i hockey. Dess varaktighet är 20 minuter med "ren" tid. Det betyder att när spelet stannar av någon anledning, och det händer under tiden ofta, stoppar stoppklockan som mäter speltiden samtidigt. Avbrottet för vila mellan perioder är 15 minuter.

hur länge är perioden i hockey

slutspel

Men det mest intressanta händer i finalendel av mästerskapet, annars kallat "playoffs". I detta skede blir spelet förvärrat och blir extremt dynamiskt. Resultatet av det är ofta helt oförutsägbart. Det finns inga shootouts i slutet av matchen. I de sista matcherna blir frågan irrelevant: "Hur många perioder i hockey?" Om tre huvudtidsperioder inte avslöjar vinnaren blir deras nummer obegränsat. Spelet fortsätter till den första brickan. Och i vissa fall drar det mycket länge. Den längsta matchen i Continental Hockey Leagues historia ägde rum mellan lagen i Severstal och Lokomotiv den 25 februari 2013. Han slutade på "Severstal" i 119: e minuts seger med en poäng på 3: 2. Och vi kan med säkerhet förutse att den här posten inte kommer att hålla länge.